fbpx

A Valentin nap

Ékszerek

2020. január 30.

Valentin nap 2
Valentin nap 2

A Valentin nap

Világszerte majdnem minden országban az év első meghatározó ünnepe a Szent Valentin napja. Ezen a napon emberek milliói virágokkal és kisebb nagyobb ajándéktárgyakkal lepik meg szerelmüket vagy szeretteiket. Az európai kontinensen az emberek elsősorban a szerelmesek ünnepe címen említik ezt az alkalmat, az előkészületek az ünnepre többnyire ebben a szellemben zajlanak.

Az ünnep eredete

Valentin nap 5

Időszámításunk szerinti 269 vagy 270 (pontos feljegyzés sajnos nem áll rendelkezésünkre) február 14. napon Szent Valentin, magyarul Szent Bálint halálának napjához köthető az ünnep eredete. Szent Valentin-re , mint a szerelmesek védőszentjére a Pápa 496 évi rendelete szerint, minden év február tizennegyedikén halálának évfordulóján emlékezünk.

A mai Valentin napi szokások gyökerei, a virágok és kisebb nagyobb emléktárgyak ajándékozása a XV. századi Angliába nyúlnak vissza.

Az ünnep eredeti elnevezése Szent Valentin napja vagy Szent Bálint nap, amit napjainkban leegyszerűsített formában Valentin napként említenek.

A Valentin nap, mint a szerelemesek ünnepe napjainkban

A jelen kor világában a szerelmesek ünnepeként elhíresült ünnepnap a kezdetekben angolszász és francia területeken volt elterjedt. Ezekről a területekről származtatható az ünnep eredete, és ezeken a területeken a legerősebb a kialakult hagyomány napjainkban is.

A XXI. században a Valentin napot szinte a világ összes országában megünneplik, többek között Magyarországon is. Hazánkban a Valentin nap “hivatalos” ünneplése a kilencvenes évek elejétől került be a köztudatba.

Ajándékozás Valentin nap alkalmából.

Valentin nap 3

Ezen az ünnepen az ajándékozási szokások alapvetően két fő csoportba sorolhatóak. A legnépszerűbb és egyben a legelterjedtebb a virágcsokrok és üdvözlőkártyák ajándékozása. A másik csoportba soroljuk a kisebb vagy nagyobb emléktárgyakat és ékszereket. A hagyomány szerint természetesen ezeket is egy virágcsokorral együtt adjuk át szeretteinknek.

Az Aranyélet Ékszerüzlet erre a rendkívüli alkalomra egy új egyedi ékszer válogatással készült. Az ünnepi összeállítást a weboldalunkon a www.aranyelet.hu Valentin nap menüpont alatt tudjátok megtekinteni, és a kiválasztott ékszereket megvásárolni.

Figyelmetekbe ajánlanánk a négy természeti elem a Tűz, a Víz, a Föld és a Levegő nevével fémjelzett saját tervezésű kollekcióinkat alkotó egyedi ékszereket is. Ezzel is szeretnénk megkönnyíteni az ünnepre szánt ajándék ékszerek kiválasztását.

A Valentin nap alkalmából  az ÉkValentin nap 1szerüzletünknél megvásárolt ékszerek mellé egy doboz Mon Cheri csokoládé különlegességet adunk ajándékba.

A kiváló minőségű és széles választékban kínált ékszereinkkel együtt, ezzel a kis figyelmességgel próbálunk meg hozzájárulni az ünnep meghitt hangulatához.

Minden kedves vásárlónknak és látogatónknak nagyon boldog Szent Bálint napot kívánunk.

Aranyélet Ékszerüzlet

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólunk

Ékszerészként eltöltött közel egy évtized alatt, mindig is el szerettem volna érni azt a célt, hogy egy saját vállalkozást tudjak üzemeltetni, a saját elképzeléseim szerint, a megszerzett tudásom és tapasztalatom kamatoztatása mellett.

Büszkeséggel tölt el, hogy a mai napig hazánk egyik meghatározó és egyben legnagyobb múltra visszatekintő ötvös műhelyével együttműködve készíthetem el ügyfeleim által megálmodott csodálatos ékszereket.

Az Aranyélet időről időre megújuló saját kollekciókat vonultat fel. Ezek a kollekciók önmaguk megjelenésében önálló mondanivalót hordoznak, viselőjüknek egyedi megjelenést biztosítanak. Kollekcióink alkotó elemei egymással összevonva, mint egy kombinált ékszert viselve egyedi stílust és egyben különleges megjelenést tesznek lehetővé viselőjük számára.

Korunk piacán jelen lévő tradicionális eljegyzési és karikagyűrűk tervezésébe és elkészítésében is ötvözzük a kor trendjeit saját arculatunk stílus jegyeivel. Az Aranyélet így kínál egyedi készítésű ékszereket ügyfelei számára napjaink trendjeit figyelemmel kísérve, mégis egyedi stílusúban megvalósítva.