fbpx

A Valentin nap

Ékszerek

2020. január 30.

Valentin nap 2
Valentin nap 2

A Valentin nap

Világszerte majdnem minden országban az év első meghatározó ünnepe a Szent Valentin napja. Ezen a napon emberek milliói virágokkal és kisebb nagyobb ajándéktárgyakkal lepik meg szerelmüket vagy szeretteiket. Az európai kontinensen az emberek elsősorban a szerelmesek ünnepe címen említik ezt az alkalmat, az előkészületek az ünnepre többnyire ebben a szellemben zajlanak.

Az ünnep eredete

Valentin nap 5

Időszámításunk szerinti 269 vagy 270 (pontos feljegyzés sajnos nem áll rendelkezésünkre) február 14. napon Szent Valentin, magyarul Szent Bálint halálának napjához köthető az ünnep eredete. Szent Valentin-re , mint a szerelmesek védőszentjére a Pápa 496 évi rendelete szerint, minden év február tizennegyedikén halálának évfordulóján emlékezünk.

A mai Valentin napi szokások gyökerei, a virágok és kisebb nagyobb emléktárgyak ajándékozása a XV. századi Angliába nyúlnak vissza.

Az ünnep eredeti elnevezése Szent Valentin napja vagy Szent Bálint nap, amit napjainkban leegyszerűsített formában Valentin napként említenek.

A Valentin nap, mint a szerelemesek ünnepe napjainkban

A jelen kor világában a szerelmesek ünnepeként elhíresült ünnepnap a kezdetekben angolszász és francia területeken volt elterjedt. Ezekről a területekről származtatható az ünnep eredete, és ezeken a területeken a legerősebb a kialakult hagyomány napjainkban is.

A XXI. században a Valentin napot szinte a világ összes országában megünneplik, többek között Magyarországon is. Hazánkban a Valentin nap “hivatalos” ünneplése a kilencvenes évek elejétől került be a köztudatba.

Ajándékozás Valentin nap alkalmából.

Valentin nap 3

Ezen az ünnepen az ajándékozási szokások alapvetően két fő csoportba sorolhatóak. A legnépszerűbb és egyben a legelterjedtebb a virágcsokrok és üdvözlőkártyák ajándékozása. A másik csoportba soroljuk a kisebb vagy nagyobb emléktárgyakat és ékszereket. A hagyomány szerint természetesen ezeket is egy virágcsokorral együtt adjuk át szeretteinknek.

Az Aranyélet Ékszerüzlet erre a rendkívüli alkalomra egy új egyedi ékszer válogatással készült. Az ünnepi összeállítást a weboldalunkon a www.aranyelet.hu Valentin nap menüpont alatt tudjátok megtekinteni, és a kiválasztott ékszereket megvásárolni.

Figyelmetekbe ajánlanánk a négy természeti elem a Tűz, a Víz, a Föld és a Levegő nevével fémjelzett saját tervezésű kollekcióinkat alkotó egyedi ékszereket is. Ezzel is szeretnénk megkönnyíteni az ünnepre szánt ajándék ékszerek kiválasztását.

A Valentin nap alkalmából  az ÉkValentin nap 1szerüzletünknél megvásárolt ékszerek mellé egy doboz Mon Cheri csokoládé különlegességet adunk ajándékba.

A kiváló minőségű és széles választékban kínált ékszereinkkel együtt, ezzel a kis figyelmességgel próbálunk meg hozzájárulni az ünnep meghitt hangulatához.

Minden kedves vásárlónknak és látogatónknak nagyon boldog Szent Bálint napot kívánunk.

Aranyélet Ékszerüzlet

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólam

Yatsevich Anna vagyok, az Aranyélet ékszermárka megálmodója és megalkotója. A küldetésem az, hogy megmutassam azt, hogy az ékszer viselése a hétköznapokban nem luxus. Az Aranyélet, mint ékszermárka ezt maximálisan tükrözi. A kínálatomban megtalálható ékszerek nagy része általam tervezett saját modell. Az ékszereim kézműves ékszerek, melyeket egyedi designnel jellemzően kézi készítési technológiával alkotunk. Készítéseim folyamán az arany feldolgozásakor gazdaságos gyártási technológiákat alkalmazunk, mert a gazdaságos folyamatok jelentősen befolyásolják az elkészített ékszerek árait. Fontosnak tartom, hogy időről időre egyedi ékszerkollekciókkal jelenjek meg, nem pedig tömeggyártott nagykerárut értékesítsek.
Hazai gyártó vagyok, rendelkezem nemesfémből készített ékszerek gyártásához szükséges Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet által kiadott engedéllyel, névjellel és PR számmal.
Az ügyfeleim számára vagy a kínálatomba bármit is készítek, úgy adom ki a kezemből, mint ha magamnak csináltam volna, mert a minőségi ékszergyártás nálam mindig is elsődleges szempont.
Ékszerbecsüs végzetségemnek, és sok éves tapasztalataimnak köszönthetően minden felhasznált drágakövet és gyémántot személyesen én válogatom ki, és én is szerzem be.
Az általam készített ékszerekhez minden esetben jár tanúsítvány, minden ékszer magyar fémjellel rendelkezik.