fbpx

Az arany az egyik legkedveltebb nemesfém

Befektetés

2020. január 21.

Arany

Az emberiség már az ókorban jól ismerte az aranyat, mint nemesfémet. A kezdetekben ékszereknek és ötvöstárgyaknak lett az egyik meghatározó alapanyaga az arany.

A pénz megjelenése a kereskedelem fejlődése folyamán a cserekereskedelmet könnyítette meg, majd idővel fel is váltotta. A pénzérmék készítésének egyik legfontosabb és legértékesebb alapanyaga  az arany volt.

Napjainkban a legnagyobb mennyiségben az aranyat ékszerek készítéséhez, és befektetési tömbök, rudak, lapkák és érmék elkészítéséhez használnak fel. A felhasználási területek áttekintésekor nem szabad megfeledkeznünk a kisebb mennyiségeket felhasználó területekről sem. A arany jelen van az egészségügyben, az gyógyszergyártásban, a műszeriparban is, igaz egyenlőre még nem olyan mértékben, mint az első területe.

Befektetési arany

A XXI. században az árutőzsdék egyik legnépszerűbb résztvevője az arany, amelyet öntött rudak formájában tárolnak a kincstárak és bankok szigorúan őrzött páncéltermeiben.

A nagy és közepes befektetőkön kívül bárki, az-az mi is hétköznapok polgárai is hozzá tudunk jutni a befektetési aranytömbökhöz vagy aranyrudakhoz.

A magáncélú megtakarításainkat mi is fektethetjük aranyba. A kisebb tömegű tömbök és lapkák, az érmék ezekre a magánbefektetői célokra tökéletesen megfelelnek. Ezek a termékek már a kisebb súlytartományokban is elérhetőek, az egy grammos tételektől az egy kilós tömbökig több fajta méretben. Ezt a lehetőséget kihasználva tudjuk a megtakarításunknak megfelelő értékű arany rudat vagy lapkát megvásárolni.

A Világ első pénz érméit az időszámításunk előtti hetedik században öntéssel készítették el.    Az aranyérmék a készítésükhöz felhasznált nemesfém értékénél további értéket úgynevezett numizmatikai értéket hordoznak magukban. Ezt az értéket befolyásolja az érme készítésének ideje, az érme származási helye, és az érmén feltüntetett ábrázolások állapota. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az érme valódiságát illető tulajdonságokról sem.  Befektetéseink értékét érdemes időről időre nyomon követni. Ebben segítenek nekünk az árfolyamokat figyelő és egyben publikáló pénzügyi és befektetési weboldalak.

Megtakarításainkat megtestesítő befektetési aranytömbök és érmék nálunk az Aranyélet Ékszerüzletben fizető eszközként is felhasználhatóak. Vásárlásaid értékét térítsd meg arany lapkával, tömbbel, vagy érmével. Ezáltal a megvásárolt ékszerek neked pénzbe nem kerülnek.

Arany ékszer

Az ékszerkészítés története napjainkban közel ötezer éves történetre tekint vissza. Ezen időszak alatt egy-egy elkészített ékszer vagy ötvöstárgy többször is átalakításon vagy teljes újrahasznosításon esett át. Az arany felhasználási területei közül még mindig az egyik legmeghatározóbb az  ékszer készítés.

Az ékszerek elkészítésének technikája és a nemesfémek megmunkálása az évezredek folyamán, időről időre fejlődött és a mesteremberek munkájának köszönhetően tökélesedett. A láncok, gyűrűk, karperecek és medálok egyre kidolgozottabbak minőségben készültek, a változatos divatirányzatokat tükröző formavilágban.

A nemesfémből készült ékszerek készítésekor felhasznált arany mellett idővel további nemesfémek kerültek megmunkálásra, vagy ötvöző anyagként lettek felhasználva. Az ezüst, a platina, a palládium, az irídium, a ródium csak az ismertebbeket említve, az évek folyamán fokozatosan épültek be az arany ékszerek készítési folyamatába. Az arany ékszerek, és más nemesfémből készült ékszerek értékes anyagukból következően mindig értéket képviselnek eredeti formájukban viselve, vagy átalakított formában egyaránt. Ékszereink értékei időről időre változnak, többnyire növekednek, napjainkban elmondható, hogy ezen értékek dinamikusan emelkednek.

Az arany ékszerek értéküknél fogva rendkívül jó fizető eszközként is alkalmazhatóak. Nálunk az Aranyélet Ékszerüzletben fizethetsz már meglévő megunt vagy sérült ékszereid felhasználásával is. Ezáltal a megvásárolt ékszerek neked pénzbe nem kerülnek.

Kövess minket a közösségi médiában, oszd meg bejegyzéseinket és iratkozz fel hírlevelünkre.

Aranyélet Ékszerüzlet

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólunk

Ékszerészként eltöltött közel egy évtized alatt, mindig is el szerettem volna érni azt a célt, hogy egy saját vállalkozást tudjak üzemeltetni, a saját elképzeléseim szerint, a megszerzett tudásom és tapasztalatom kamatoztatása mellett.

Büszkeséggel tölt el, hogy a mai napig hazánk egyik meghatározó és egyben legnagyobb múltra visszatekintő ötvös műhelyével együttműködve készíthetem el ügyfeleim által megálmodott csodálatos ékszereket.

Az Aranyélet időről időre megújuló saját kollekciókat vonultat fel. Ezek a kollekciók önmaguk megjelenésében önálló mondanivalót hordoznak, viselőjüknek egyedi megjelenést biztosítanak. Kollekcióink alkotó elemei egymással összevonva, mint egy kombinált ékszert viselve egyedi stílust és egyben különleges megjelenést tesznek lehetővé viselőjük számára.

Korunk piacán jelen lévő tradicionális eljegyzési és karikagyűrűk tervezésébe és elkészítésében is ötvözzük a kor trendjeit saját arculatunk stílus jegyeivel. Az Aranyélet így kínál egyedi készítésű ékszereket ügyfelei számára napjaink trendjeit figyelemmel kísérve, mégis egyedi stílusúban megvalósítva.