fbpx

Az ékszerek átalakításáról

Ékszerek

2020. január 16.

 

Az ékszerek átalakítása egyben egy új ékszer megalkotása

Az életünket meghatározó fontos pillanatokban, legyen az születésnap, vagy névnap, valamilyen évforduló, vagy éppen a karácsony ajándékokkal lepjük meg szeretteinket, családtagjainkat, vagy éppen a szívünk választottját.

Az ajándék átadásakor jókívánságainkat mondjuk a megajándékozott személynek, kifejezzük a szeretetünket, és szimpátiánkat feléje. A kiválasztott ajándék átadásával megpróbálunk egy kis meglepetést is okozni, kellemes és örömteli hangulatot teremtve, és egyben emlékezetessé is tenni az ajándékozás alkalmával  megünnepelt örömteli napot.

A meglepetés nem mindig sikerül

De sajnos a meglepetés szerzés nem mindig sikerül jól, a kiválasztott ajándék  olykor nem nyeri el tetszését a megajándékozott személynek. Esetünkben az ékszerek ajándékozásakor átélt mondhatni, “nem túl szerencsés” esetek kapcsán megszerzett tapasztalataimat osztanám meg.

Napjainkban sokak számára köztudott, hogy az elmúlt közel ötezer év alatt a nemesfémekből készült ékszerek és ötvöstárgyak , valamint dísztárgyak kisebb része maradt meg eredeti formájában, ahogy azt az akkori mesterember megalkotta. Ezeknek a tárgyaknak a jelentős része időről időre átalakításokon, vagy teljes újrahasznosítási folyamaton esett át. Ezen folyamatok által az adott kor stílusát követve , és az aktuális divatirányzatokat többnyire szemelőt tartva alakultak át az ékszerek és dísztárgyak a kor ötvös mestereink munkássága folyamán.

Ezzel a rövid visszatekintéssel szeretném elmondani, hogy az ékszerek átalakítása, azok formavilágának megváltoztatása, vagy a teljes újrakészítés is egy jól bevált, a történelemben gyakran alkalmazott, és egyben elfogadott folyamat. Napjainkban is minden lehetőség meg van ahhoz, hogy az ékszereink formáit változtassuk, vagy egy teljesen új formában viseljük őket.

Amennyiben ékszereink vagy dísztárgyaink átalakításán gondolkozunk, azt javaslom alaposan gondoljuk végig a szándékainkat, mielőtt meghoznánk a végleges döntést.

Az ajándékozás

Gondoljuk végig azt, hogy az adott ékszer vagy dísztárgy milyen körülmények között, milyen esemény alkalmával került hozzánk, esetleg egy ünnepnap alkalmával ajándékozták el nekünk.
Gondoljuk végig azt is, hogy akitől ajándékba kaptuk az adott ékszert vagy dísztárgyat, milyen érzelmek fűzik hozzánk, milyen gondolatok vezérelték az átadott ajándék kiválasztásakor. Nem vagyok biztos abban, hogy minden esetben a saját elképzelésünk érvényesítése a legfőbb szempont. Azt gondolom bizonyos esetekben az ajándékozás körülményei, az esemény aktualitása vagy az ajándékozó személye felülírja szándékainkat.

Az elmúlt közel tíz év alatt megszerzett tapasztalataim szerint azt tudom mondani, hogy az ajándékba kapott ékszereink átalakítása legtöbbször “nem túl szerencsés” szituációkat eredményez, melynek az eredménye bizonyos esetekben sajnos visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Minden esetben érdemes végig gondolni azt, hogy döntéseink meghozatalakor milyen következményekkel is kell számolnunk a jövőben, és azt, hogy ezek a következmények milyen hatással lehetnek ránk és a környezetünkben lévő személyekre egyaránt.

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólam

Yatsevich Anna vagyok, az Aranyélet ékszermárka megálmodója és megalkotója. A küldetésem az, hogy megmutassam azt, hogy az ékszer viselése a hétköznapokban nem luxus. Az Aranyélet, mint ékszermárka ezt maximálisan tükrözi. A kínálatomban megtalálható ékszerek nagy része általam tervezett saját modell. Az ékszereim kézműves ékszerek, melyeket egyedi designnel jellemzően kézi készítési technológiával alkotunk. Készítéseim folyamán az arany feldolgozásakor gazdaságos gyártási technológiákat alkalmazunk, mert a gazdaságos folyamatok jelentősen befolyásolják az elkészített ékszerek árait. Fontosnak tartom, hogy időről időre egyedi ékszerkollekciókkal jelenjek meg, nem pedig tömeggyártott nagykerárut értékesítsek.
Hazai gyártó vagyok, rendelkezem nemesfémből készített ékszerek gyártásához szükséges Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet által kiadott engedéllyel, névjellel és PR számmal.
Az ügyfeleim számára vagy a kínálatomba bármit is készítek, úgy adom ki a kezemből, mint ha magamnak csináltam volna, mert a minőségi ékszergyártás nálam mindig is elsődleges szempont.
Ékszerbecsüs végzetségemnek, és sok éves tapasztalataimnak köszönthetően minden felhasznált drágakövet és gyémántot személyesen én válogatom ki, és én is szerzem be.
Az általam készített ékszerekhez minden esetben jár tanúsítvány, minden ékszer magyar fémjellel rendelkezik.