fbpx

Életünk egyik fontos pillanata az eljegyzés

Ékszerek

2020. január 16.

Az eljegyzésről

Az ember élete folyamán több különleges esemény vagy fontos pillanat résztvevője, vagy részese lehet. Ezek az események, melyek lehetnek boldogak és örömteli pillanatok, mint az eljegyzés, vagy szomorú események egyaránt. Ezen élmények kövezik ki azt az utat, amit életünk során megteszünk önállóan, családtagjaink, szeretteink, barátaink társaságában.

Ezen fontos pillanatok közül kiemelnék egy meghatározó eseményt, mely két ember közös életútjának első fontos mérföldköve. Ez nem más, mint az eljegyzés amikor a férfi felteszi a nagy kérdést .

“Lennél a feleségem?”

Erről a fontos lépésről az eljegyzésről írnék most pár gondolatot, osztanám meg a tapasztalataimat amelyeket mint, ékszerész gyűjtöttem össze az elmúlt közel tíz esztendő alatt.

Pályám során nagyon sok és nagyon sokféle embertípussal volt szerencsém találkozni, és a megfelelő ékszer kiválasztása közben megfigyelni vásárlási szokásaikat. Azt gondolom, hogy napjainkban az ékszervásárlás alkalmainak jelentős része a megfelelő eljegyzési gyűrű kiválasztásáról szól.

Eljegyzési gyűrű kiválasztása

Számomra az keltette fel a figyelmet, hogy az eljegyzés és a gyűrű kiválasztása, az ékszer megvásárlása alapvetően kétfajta módon történik meg. Természetesen vannak mindig eltérő esetek, de véleményem szerint, az alábbi két vásárlási mód alapján zajlik az események nagy többsége.

Először említeném azt az esetet, amikor a leendő jegyespár együtt jönnek el, és válasszák ki a számukra legmegfelelőbb ékszert. Ilyenkor az ékszerész feladata nem túl nehéz, hiszen a hölgyek túlnyomó részének határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne viselni az úján az eljegyzés napján, mit szeretne kapni szíve választottjától.

A másik eset, amikor a férfi igyekszik visszanyúlni a tradicionális lánykérés formális lebonyolítása felé, és az eljegyzési gyűrűt önállóan választja ki.

Ebben az esetben igyekszem mindig a legkörültekintőbben eljárni, rákérdezni minden olyan információra, ami a leendő választott hölggyel kapcsolatos.

Minden apró információ nagy segítségünkre lehet a megfelelő ékszer kiválasztásában.

Sokszor meglepődöm ilyenkor, hogy milyen figyelmesek a férfiak, és milyen apró részletekről is be tudnak számolni leendő menyasszonyukkal kapcsolatban.

Biztosan mondhatom, hogy ezáltal mindig sikerül a megfelelő ékszer kiválasztása, amiről az esetek nagy többségében pozitív visszajelzést kapok. Az ügyfeleimtől kapott visszajelzések mindig is irányadóak voltak számomra, akár egyedi ékszerek készítés akár eljegyzési gyűrű vagy karikagyűrű tervezés kapcsán kaptam.

 

 

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólam

Yatsevich Anna vagyok, az Aranyélet ékszermárka megálmodója és megalkotója. A küldetésem az, hogy megmutassam azt, hogy az ékszer viselése a hétköznapokban nem luxus. Az Aranyélet, mint ékszermárka ezt maximálisan tükrözi. A kínálatomban megtalálható ékszerek nagy része általam tervezett saját modell. Az ékszereim kézműves ékszerek, melyeket egyedi designnel jellemzően kézi készítési technológiával alkotunk. Készítéseim folyamán az arany feldolgozásakor gazdaságos gyártási technológiákat alkalmazunk, mert a gazdaságos folyamatok jelentősen befolyásolják az elkészített ékszerek árait. Fontosnak tartom, hogy időről időre egyedi ékszerkollekciókkal jelenjek meg, nem pedig tömeggyártott nagykerárut értékesítsek.
Hazai gyártó vagyok, rendelkezem nemesfémből készített ékszerek gyártásához szükséges Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet által kiadott engedéllyel, névjellel és PR számmal.
Az ügyfeleim számára vagy a kínálatomba bármit is készítek, úgy adom ki a kezemből, mint ha magamnak csináltam volna, mert a minőségi ékszergyártás nálam mindig is elsődleges szempont.
Ékszerbecsüs végzetségemnek, és sok éves tapasztalataimnak köszönthetően minden felhasznált drágakövet és gyémántot személyesen én válogatom ki, és én is szerzem be.
Az általam készített ékszerekhez minden esetben jár tanúsítvány, minden ékszer magyar fémjellel rendelkezik.