fbpx

Életünk egyik fontos pillanata az eljegyzés

Ékszerek

2020. január 16.

Az eljegyzésről

Az ember élete folyamán több különleges esemény vagy fontos pillanat résztvevője, vagy részese lehet. Ezek az események, melyek lehetnek boldogak és örömteli pillanatok, mint az eljegyzés, vagy szomorú események egyaránt. Ezen élmények kövezik ki azt az utat, amit életünk során megteszünk önállóan, családtagjaink, szeretteink, barátaink társaságában.

Ezen fontos pillanatok közül kiemelnék egy meghatározó eseményt, mely két ember közös életútjának első fontos mérföldköve. Ez nem más, mint az eljegyzés amikor a férfi felteszi a nagy kérdést .

“Lennél a feleségem?”

Erről a fontos lépésről az eljegyzésről írnék most pár gondolatot, osztanám meg a tapasztalataimat amelyeket mint, ékszerész gyűjtöttem össze az elmúlt közel tíz esztendő alatt.

Pályám során nagyon sok és nagyon sokféle embertípussal volt szerencsém találkozni, és a megfelelő ékszer kiválasztása közben megfigyelni vásárlási szokásaikat. Azt gondolom, hogy napjainkban az ékszervásárlás alkalmainak jelentős része a megfelelő eljegyzési gyűrű kiválasztásáról szól.

Eljegyzési gyűrű kiválasztása

Számomra az keltette fel a figyelmet, hogy az eljegyzés és a gyűrű kiválasztása, az ékszer megvásárlása alapvetően kétfajta módon történik meg. Természetesen vannak mindig eltérő esetek, de véleményem szerint, az alábbi két vásárlási mód alapján zajlik az események nagy többsége.

Először említeném azt az esetet, amikor a leendő jegyespár együtt jönnek el, és válasszák ki a számukra legmegfelelőbb ékszert. Ilyenkor az ékszerész feladata nem túl nehéz, hiszen a hölgyek túlnyomó részének határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne viselni az úján az eljegyzés napján, mit szeretne kapni szíve választottjától.

A másik eset, amikor a férfi igyekszik visszanyúlni a tradicionális lánykérés formális lebonyolítása felé, és az eljegyzési gyűrűt önállóan választja ki.

Ebben az esetben igyekszem mindig a legkörültekintőbben eljárni, rákérdezni minden olyan információra, ami a leendő választott hölggyel kapcsolatos.

Minden apró információ nagy segítségünkre lehet a megfelelő ékszer kiválasztásában.

Sokszor meglepődöm ilyenkor, hogy milyen figyelmesek a férfiak, és milyen apró részletekről is be tudnak számolni leendő menyasszonyukkal kapcsolatban.

Biztosan mondhatom, hogy ezáltal mindig sikerül a megfelelő ékszer kiválasztása, amiről az esetek nagy többségében pozitív visszajelzést kapok. Az ügyfeleimtől kapott visszajelzések mindig is irányadóak voltak számomra, akár egyedi ékszerek készítés akár eljegyzési gyűrű vagy karikagyűrű tervezés kapcsán kaptam.

 

 

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólunk

Ékszerészként eltöltött közel egy évtized alatt, mindig is el szerettem volna érni azt a célt, hogy egy saját vállalkozást tudjak üzemeltetni, a saját elképzeléseim szerint, a megszerzett tudásom és tapasztalatom kamatoztatása mellett.

Büszkeséggel tölt el, hogy a mai napig hazánk egyik meghatározó és egyben legnagyobb múltra visszatekintő ötvös műhelyével együttműködve készíthetem el ügyfeleim által megálmodott csodálatos ékszereket.

Az Aranyélet időről időre megújuló saját kollekciókat vonultat fel. Ezek a kollekciók önmaguk megjelenésében önálló mondanivalót hordoznak, viselőjüknek egyedi megjelenést biztosítanak. Kollekcióink alkotó elemei egymással összevonva, mint egy kombinált ékszert viselve egyedi stílust és egyben különleges megjelenést tesznek lehetővé viselőjük számára.

Korunk piacán jelen lévő tradicionális eljegyzési és karikagyűrűk tervezésébe és elkészítésében is ötvözzük a kor trendjeit saját arculatunk stílus jegyeivel. Az Aranyélet így kínál egyedi készítésű ékszereket ügyfelei számára napjaink trendjeit figyelemmel kísérve, mégis egyedi stílusúban megvalósítva.