fbpx

Nemesfém ékszerek az interneten

Ékszerek

2020. február 10.

Internetes kereskedelem, nemesfém tárgyak az interneten

Vásárlási szokásaink az elmúlt évtizedben a technológiák fejlődésével alaposan megváltoztak. Az számítógépek rohamos fejlődése, az internet elterjedése valamint az okos telefonok térhódítása a vásárlási szokásaink megváltozásához vezettek.

Mára az internet lett az egyik legfontosabb információs forrás az emberek számára. Itt kommunikálunk, innen szerezzük a legtöbb információt és itt is vásárolunk.

Az interneten történő vásárlás napjainkra lefedi a fogyasztói igények jelentős részét. Ez alól a nemesfém tárgyak és ékszerek vásárlása és értékesítése sem kivétel. Mára szinte a teljes nemesfém és drágakő piaci kínálat elérhető a világhálón. Az ékszerek területén a kínálat nem túl változatos, de egy alapvető különbséget mégis meg kell, hogy különböztessünk. Készítenek nemesfémből  valós értéket képviselő ékszereket, és készülnek egyéb anyagokból készített önmagukban csekély értéket jelentő divatékszereket (bizsukat). Fontos hogy a két fő kategóriát pontosan el tudjuk különíteni egymástól, különben könnyedén megtévesztés vagy átverés áldozata lehet a vásárló.

Nemesfémekről röviden

A köztudatba a nemesfém kifejezéshez alapvetően három ismert anyagot kapcsolunk, az aranyat, az ezüstöt és a platinát.

A valóságban azonban a nemesfémek csoportjába jóval több alkotó elem tartozik. A közismert arany, ezüst, platina mellet a nemesfémek csoportjába tartozik a réz, palládium, ozmium, ródium, ruténium és az irídium. A nemesfémek csoportjába ez a kilenc elem tartozik bele. Ezeknek az elemeknek az egymással alkotott ötvözetei adják az alapanyagot, a minőségi és egyben értékálló ékszer készítéshez.

Sokszor találkozhatunk azzal a módszerrel, hogy a “nemes” kifejezést összekapcsolják különböző fémek nevével (például acél). Ezek a fémek nem tartoznak a nemesfémek csoportjába, azonban látszatra egy nemlétező kapcsolatot sejtet a valódi nemesfémekkel. Ez nem egy “jó marketing” fogás! Ez sajnos nem más , mint egy jól működő trükk, ami egyben a jóhiszemű vásárlók megtévesztésére szolgál.

Nemesfém vásárlás veszélyei, és a megtévesztések.

A közösségi média a XXI században a kapcsolattartás és a kommunikáció egyik legnépszerűbb eszközévé lépett elő. A magán felhasználók körében a felületek egyre jobban növekvő népszerűsége mellett, az internetes kereskedelem is egyre nagyobb teret hódít. Hétről-hétre tucatjával jelennek meg az újabb feltörekvő “promóterek” , influenszerek, és önjelölt termék forgalmazók.

Ezzel egyidejűleg az is tapasztalható, hogy széles termék kínálat között, megfigyelhetőek jelentős mennyiségben az utánzatok, és megtévesztő hamisítványok is. Fontos tudni azt, hogy a valódi értéket hordózó nemesfémből készült ékszereket és dísztárgyakat miden esetben kötelező fémjellel, és gyártói azonosító jelekkel ellátni.

Amennyiben ezek az egyedi a valódiságot igazoló jelzések a megvásárolni kívánt ékszeren vagy értéktárgyon nem találhatóak meg, joggal kételkedhetünk az ékszer illetve értéktárgy eredetiségét illetőleg.

Tartózkodjunk az eredetiséget igazoló jelzések nélküli (fémjel és névjel nélküli) nemesfémből készített ékszerek és értéktárgyak megvásárlásától. Ezek hiányában az ékszerek készítésekor felhasznált alapanyag megkérdőjelezhető, valamint jelentős anyagi kockázatot vállalunk ha ennek ellenére is a vásárlás mellett döntünk.

Kötelező fémjel, névjel a nemesfém tárgyakban és az ékszerekben

A hivatalos kereskedők akik a Kormányhivatal által regisztrált nemesfém kereskedők, egyedi nyilvántartási számmal úgynevezett PR számmal rendelkeznek. Aranyélet Ékszerüzlet PR8294 számon regisztrált hivatalos nemesfém forgalmazó.

 

Nemesfém 4Az engedéllyel rendelkező gyártók és forgalmazók az ékszerekre és nemesfémtárgyakra kötelező jellegű fémjelzési szabályozás betartása mellett végzik tevékenységüket.

A vásárlás ezen kereskedőktől biztonságos, a fémjelek feltüntetése a szabályozás szerint minden előírt esetben megtörténik, az általuk forgalmazott tárgyak és ékszerek minden esetben valódiak.

Az engedély nélküli “forgalmazóktól” történő vásárlás mindig óriási kockázatot jelent a vásárlók számára.

Törekedjünk mindig hivatalos nemesfém kereskedőktől vásárolni. Amennyiben nem vagyunk biztosak a kereskedőt illetően, a vásárlást megelőzően kérjük a végzettséget igazoló dokumentumokat, és az egyedi nyilvántartási számot (PR szám).

A fentiekben összefoglalt gondolatokat mindig szem előtt tartva válasszuk a hivatalos kereskedők által forgalmazott termékeket. Fémjel+Névjel+PR számos hivatalos kereskedő= Valódi értéket hordozó biztonságos ékszervásárlás. 

Aranyélet Ékszerüzlet

 

Ne maradj le az újdonságokról,
iratkozz fel hírlevelünkre!

Ékszer és dísztárgy fotózás

Gyerekkoromban hobby fotósként fényképező géppel a nyakamban szüleimmel együtt jártam a Világot. Pályafutásom során visszatekintve elmondhatom, hogy a fotózás minden területén próbára tettem magam, sikert sikerre halmozva, és kevésbé sikeres időszakot megtapasztalva egyaránt.

A fotózás egy nagyon összetett terület, amelyben az ékszer, a dísztárgy és étel fotózásra fektettem a legnagyobb hangsúlyt karrierem alakulásának folyamán. Az Aranyélet megjelenésénél is ragaszkodtam saját munkáim önálló illusztrálásához, ami azt jelenti, hogy minden egyes megjelenést én örökítettem meg.

Érdekel

Rólam

Yatsevich Anna vagyok, az Aranyélet ékszermárka megálmodója és megalkotója. A küldetésem az, hogy megmutassam azt, hogy az ékszer viselése a hétköznapokban nem luxus. Az Aranyélet, mint ékszermárka ezt maximálisan tükrözi. A kínálatomban megtalálható ékszerek nagy része általam tervezett saját modell. Az ékszereim kézműves ékszerek, melyeket egyedi designnel jellemzően kézi készítési technológiával alkotunk. Készítéseim folyamán az arany feldolgozásakor gazdaságos gyártási technológiákat alkalmazunk, mert a gazdaságos folyamatok jelentősen befolyásolják az elkészített ékszerek árait. Fontosnak tartom, hogy időről időre egyedi ékszerkollekciókkal jelenjek meg, nem pedig tömeggyártott nagykerárut értékesítsek.
Hazai gyártó vagyok, rendelkezem nemesfémből készített ékszerek gyártásához szükséges Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet által kiadott engedéllyel, névjellel és PR számmal.
Az ügyfeleim számára vagy a kínálatomba bármit is készítek, úgy adom ki a kezemből, mint ha magamnak csináltam volna, mert a minőségi ékszergyártás nálam mindig is elsődleges szempont.
Ékszerbecsüs végzetségemnek, és sok éves tapasztalataimnak köszönthetően minden felhasznált drágakövet és gyémántot személyesen én válogatom ki, és én is szerzem be.
Az általam készített ékszerekhez minden esetben jár tanúsítvány, minden ékszer magyar fémjellel rendelkezik.